[ X ]
[ X ]
[ X ]
Rusia avertizează Moldova din nou. Iată ce vor să anuleze
6 Iunie

Ministrul Economiei al Federației Ruse a lansat un nou avertisment pentru Moldova, legat de apropierea datei de 27 iunie 2014, ziua semnării Acordurilor de Asociere la Uniunea Europeană și de Liber schimb, transmite Curentul.md

Potrivit Ministerului, citat de RBK, Rusia ar pute anula regimul preferențial pentru imigranții moldoveni, în cazul dacă Chișinăul semnează în această vară acordurile cu UE.

Partea rusă consideră că acordurile dintre Chișinău și Bruxelles vor afecta relațiile economice moldo-ruse. În aceeași ordine de idei, rușii spun că liberalizarea relațiilor economice dintre UE și Moldova va duce la migrări în masă a moldovenilor în Federația Rusă, iar din aceste motive urmează să fie întreprinse careva măsuri de limitare a accesului pe piața muncii, precum și de trecere a frontierei.

Anterior, un alt oficial rus a spus că pe viitor Rusia ar putea introduce regimul de vize pentru cetățenii moldoveni.

După ultimele modificări, cetățenii Republicii Moldova se pot afla pe teritoriul Rusiei timp de 90 de zile, într-o peroadă de jumătate de an. Totodată, s-a permis ca cetățenii străini să perfecteze documente simplificate pentru angajarea în cîmpul muncii, cu achitarea lunară a unei taxe fixe, echivalentul a 500 lei moldovenești.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților