[ X ]
Poliţiştii moldoveni au depistat un nou gen de infracțiune. DETALII
21 Iulie

 Un nou gen de infracțiune reprezintă plasarea unor anunțuri gratuite pe internet, prin care se anunță comercializarea unor produse la un preț mai mic decât cel real. În acest mod, escrocii atrag atenția unui număr cât mai mare de persoane. Astfel, escrocii indică datele de contact care nu sunt accesibile, motivând că se află peste hotarele RM, însă pot fi contactați pe adresa electronică sau Skype, ICQ, Messenger etc., transmite CURENTUL.

În timpul discuțiilor, infractorii solicită transferarea unei sume de bani în avans prin diferite sisteme internaționale de transferuri bănești. În unele cazuri, escrocii solicită plăți suplimentare, motivând necesitatea reparării obiectului expus spre comercializare sau chiar lipsa banilor pe contul de telefon mobil. După ce suspecții intră în posesia banilor, orice contact cu victima se întrerupe.

Pentru a nu cădea pradă manipulării escrocilor, ofițerii Centrului pentru combaterea crimelor informatice îndeamnă persoanele care utilizează serviciile platformelor de anunțuri gratuite, plasate pe rețeaua internet, maximă prudență.

La fel, persoanele care au avut de suferit în urma acțiunilor escrocilor să se adreseze la cel mai apropiat sector de poliție, să telefoneze la serviciul 902 sau să se adreseze la Centrul pentru combaterea crimelor informatice al INI.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților