[ X ]
[ X ]
Polițiștii desfășoară acțiuni pentru prevenirea ilegalităților privind regimul armelor
21 August

Ca urmare a măsurilor de prevenire şi scoatere din circuitul ilegal al armelor de foc, în primele 7 luni ale anului curent, poliţia a depistat şi ridicat, forţat, de la cetăţeni 115 arme de foc, 1187 muniţii de divers calibru deţinute ilegal, transmite CURENTUL.

Datorită comunicărilor parvenite de la cetăţeni, de către structurile specializate ale poliţiei au fost ridicate şi nimicite 4 grenade, 5 proiectile, 2 mine şi 10 substanţe explozibile.

De asemenea, au fost înregistrate 28 infracţiuni comise cu aplicarea sau folosirea armelor de foc, totodată fiind relevate altele 79 infracţiuni privind purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor.

Astfel, de la începutul anului, au fost predate benevol 411 arme de foc din posesie ilegală, care au fost înregistrate la poliţie şi restituite proprietarilor.

Amintim că, activitățile au loc în contextul măsurilor stabilite pentru menținerea climatului de siguranță publică, fiind vizați atât deținătorii legali, cât și persoanele care dețin sau folosesc arme și muniții fără a fi autorizate în acest sens.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților