[ X ]
Polițist din Căușeni cercetat penal pentru huliganism
21 Iulie

Un angajat al poliției Căușeni este cercetat penal pentru huliganism după ce, în seara zilei de 18 iulie curent, fiind în afara orelor de serviciu și în stare de ebrietate, în urma unui conflict, a efectuat 8 împuşcături haotice în aer, inclusiv în direcţia a două persoane, o femeie și un bărbat, ambii de 22 de ani. În rezultatul împuşcăturilor efectuate, bărbatul a fost rănit, transmite CURENTUL.

Dispeceratul Inspectoratului de poliție Căuşeni a primit un apel telefonic, precum că pe o stradă din orașul Căuşeni, se aud împuşcături, iar persoane necunoscute solicită intervenţia poliţiei şi asistenţei medicale. Imediat, la fața locului s-a deplasat grupa operativa a IP Căușeni, iar de la fața locului, polițiștii au  ridicat 8 tuburi de la cartuşe de calibrul 9×19 mm și pistolul polițistului, în vîrstă de 44 de ani.

Totodată, persoanele implicate în incident au fost examinate medical în privința constatării stării de ebrietate şi naturii ei. Astfel, s-a stabilit, că toate trei persoane implicate în incident au consumat băuturi alcoolice.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru huliganism, iar polițistul riscă închisoare de la 3 pînă la 7 ani. La fel, și Inspectoratul General al Poliției a inițiat o anchetă internă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor producerii incidentului și a dispus concedierea polițistului implicat în incident.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților