[ X ]
[ X ]
Peste o mie de încălcări au fost depistate de inspectorii de patrulare în weekend
10 Noiembrie

Inspectorii de patrulare au desfășurat un șir de activități întru disciplinarea conducătorilor auto și diminuarea numărului tragediilor pe traseu. Astfel, polițiștii au documentat 1 247 de abateri de la Regulamentul Circulației Rutiere, cele mai frecvente fiind încălcarea limitei de viteză cu 295 de cazuri, transmite CURENTUL.

La fel, sau înregistrat 35 de cazuri de conducere a unităților de transport fără permis, necuplarea centurii de siguranță  31 de cazuri și nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni sau înregistrat 14 cazuri.

Totodată, zeci de mașini din toată țara au fost trase pe dreapta de către angajații INP pentru verificarea șoferilor care încalcă prevederile legale, urcînd în stare de ebrietate la volan. Polițiștii au documentat 65 de  cazuri de conducere a unităților de transport sub influența alcoolului și a diferitor substanțe narcotice sau psihotrope, iar în alte 4 cazuri conducătorii unităților de transport au refuzat testarea alcoolscopică.

Tot în weekend, au fost înregistrate 20 de accidente rutiere soldate cu decesul a 2 persoane și traumatizarea altor 28. Acestea s-au produs în municipiul Chișinău și în raioanele Cahul, Ocnița, Rîșcani, Bălți, Fălești, Dondușeni, Drochia, Taraclia și Telenești.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților