[ X ]
[ X ]
[ X ]
Peste 100 de șoferi din Chişinău, sancționați de INP
19 Martie

În decurs de două zile, 17 și 18 martie recent, INP a organizat operațiunea “Girofar”, care are drept scop depistarea și documentarea conducătorii auto care nu cedează trecerea vehiculelor cu regim prioritar de circulație.

În decursul acestor două zile polițiștii de patrulare au însoțit o ambulanță și un echipaj al pompierilor la care în timpul deplasării erau incluse sistemele de semnalizare specială. În conformitate cu legislația RM,  ”la apropierea vehiculului la care este pus în funcțiune dispozitivul cu lumină albastră giratorie sau fulger și semnalul sonor special, conducătorii altor vehicule trebuie să asigure deplasarea nestînjenită a acestuia”.

Curentul.md transmite că pe 17 și 18 martie recent, au fost documentate 101 contravenții în acest sens. Majoritatea șoferilor și-au recunoscut vină și au asigurat polițiștii de patrulare că pe viitor nu vor mai încălca aceste reguli.

Potrivit Codului Contravențional, art. 241, al. (2), „conducătorii auto care nu acordă prioritate vehiculului cu dispozitivele de semnalizare luminoasă și sonoră în funcțiune”,se sancționează cu amendă de la 25 la 30 de unități convenționale și cu aplicare a 4 puncte de penalizare.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților