[ X ]
[ X ]
[ X ]
Numărul accidentelor la locul de muncă s-a redus în jumătate
9 Iulie

Promovarea bunelor practici în domeniul securității și sănătății a dus la reducerea numărului de accidente de muncă în ramura industriei ușoare, transmite CURENTUL.

”Sănătatea și securitatea salariaților la locul de muncă pentru noi este mai presus de toate. În acest sens, permanent contribuim la asigurarea unor condiții sigure de muncă și depunem eforturi pentru a reduce riscurile producerii unor accidente de muncă”, a spus Nadejda Rusnac, președintele Sindicatului Lucrătorilor din Industria Ușoară (SLIU).

Potrivit lui Alexei Popov, responsabil în domeniul securității și sănătății în muncă, pe parcursul anului 2013 au fost înregistrate 7 accidente de muncă, în scădere față de anul 2012 cînd au fost înregistrate 15 accidente.

”Am reușit să reducem numărul accidentelor deoarece am insistat să fie angajați specialiști în domeniul dat la întreprinderile din ramură. În industria ușoară sunt întîlnite frecvent situații de risc pentru angajați. Prin intermediul SLIU, sunt organizate activități de instruire pentru a dezvolta abilitățile specialiștilor în acest domeniu dar și pentru a sensibiliza salariații”, a precizat Popov.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților