[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministerul Educaţiei anunţă reguli noi pentru anul 2014 la admiterea în universităţi
25 Aprilie

Absolvenţii liceelor şi colegiilor vor participa la un concurs unic de admitere în universităţi, indiferent de limba în care au studiat şi locul de reşedinţă. Colegiul Ministerului Educaţiei a aprobat astăzi modificări la Regulamentul de admitere, care anulează cotele stabilite în baza principiului locului de trai, transmite CURENTUL.

În primul rînd copiii orfani, cei rămaşi fără îngrijirea părinţilor şi cei cu grad sever sau accentuat de dizabilitate vor avea prioritate pentru locurile bugetare prevăzute în cota de 15 la sută, alocată pentru anumite categorii de tineri.

A fost anulată cota de 20 la sută din numărul total de locuri pentru elevii care au învăţat în altă limbă decât cea română.

“Aceste modificări au fost discutate, au fost susţinute şi de mediile academice şi de studenţi. Credem că va aduce un grad mai mare de concurenţă în mediul candidaţilor. În timpul apropiat ordinul va fi semnat şi regulamentul va intra în vigoare. Va fi aplicat începând cu admiterea pentru anul de studii 2014-2015″, a declarat viceministrul Educaţiei Igor Grosu.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților