[ X ]
[ X ]
[ X ]
Militarii Armatei Naţionale evacuează ultimul lot de pesticide din raionul Soroca
7 Mai

Ultimul lot de deşeuri de pesticide solide este evacuat, astăzi, din raionul Soroca. Cele circa 34 de tone de deşeuri toxice, colectate din 18 localităţi ale raionului şi păstrate la depozitul central Cosăuţi, urmează a fi distruse prin ardere, la incineratorul din oraşul Dabrowa Gornicza, Polonia, transmite Curentul.md.

La pregătirea pentru export a deşeurilor de pesticide din raionul Soroca, au participat opt militari din cadrul Comandamentului Logistic şi Brigada 2 infanterie motorizată.

Începînd cu data de 6 mai curent, grupul specializat de militari ai Armatei Naţionale se va deplasa în satul Tîrnova, raionul Donduşeni, unde va începe lucrările de pregătire pentru evacuarea unui nou lot de pesticide colectate în regiunea respectivă, a spus şeful Secţiei ecologie şi protecţia mediului din cadrul Comandamentului Logistic, locotenent-colonelul Mariana Grama.

Activităţile de evacuare şi distrugere a deşeurilor de pesticide sînt realizate în cadrul Proiectului NATO/PpP privind distrugerea pesticidelor şi produselor chimice periculoase, cu susţinerea financiară a Fondului de Încredere NATO/PpP.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților