[ X ]
[ X ]
Mai ții minte cazul piloților luați ostatici în Afganistan? Ce spun autoritățile la 8 luni de atunci!
12 Iulie

De aproape 8 luni piloții moldoveni Ionel Groza și Mihail Criga, care au fost luați drept ostatici de talibani, în Afganistan, se află încă acolo, în pofida eforturilor depuse de către autoritățile de la Chișinău de a-i reîntoarce în țară, informează Curentul.md.

Solicitat de către reporterul nostru, Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a comunicat că, actualmente nu au careva noutăți despre moldovenii ostatici.

„Ministerul de Externe se ocupă în continuare de acest caz. Încă nu am fost informați despre anumite schimbări sau evoluții asupra subiectului respectiv. La moment încă nu dispunem de anumite informații pe care am putea să le oferim oficial”, ne-au spus cei de la minister.

Reiterăm că, la 24 noiembrie 2015, un elicopter, proprietate a companiei “Valan” închiriat de Administraţia Statelor Unite, cu 21 de oameni la bord, a fost distrus de talibani în nordul Afganistanului. 18 persoane se aflau la bordul elicopterului dintre care trei moldoveni, toți fiind piloți. După ce elicopterul s-a prăbușit, la scurt timp, unul din piloți, Oleg Groza, a decedat, ulterior trupul său a fost repatriat și înmormântat pe 20 decembrie,2015. Ionel Groza și Mihail Criga sunt ținuți încă drept ostatici în Afganistan.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților