[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liceeni moldoveni – premiați la cea mai mare competiție de proiecte științifice din lume
19 Mai

Intel International Science and Engineering Fair (ISEF), cea mai mare competiție de știință și inginerie din lume dedicată liceenilor și-a anunțat, vineri, 16 mai curent, cîștigătorii, transmite Curentul.md

Din delegația Republicii Moldova la acest concurs care s-a desfășurat la Los Angeles, în perioada 11-16 mai 2014, au făcut parte patru elevi din patru licee din capitală, care la rîndul lor au fost și ei premiați.

Diana Marusic, elevă la LT “Ion Creangă” din Chişinău a primit un certificat de participare de la Incose –International Council on System Engineering. De asemenea, Dumitru Savva, elev în clasa a XI-a la LT “Orizont” din capitală a primit oferte pentru a-şi continua studiile la două universităţi prestigioase din California, SUA: California Institute of Technology şi la University of Southern California, iar  proiectul elevilor Anastasia Jeleznîi şi Dimitrie Gînju a trezit interesul mai multor persoane care activează în domeniul agriculturii.

Marele cîştigător al Intel ISEF 2014 este Nathan Han din Boston, Massachusetts, SUA. El a primit premiul Gordon E. Moore, oferit în onoarea co-fondatorului companiei, în valoare de 75.000 de dolari. Elevul de 15 ani a creat un software ce analizează cauzele cancerului la sîn.

În 2015, Intel ISEF se va desfășura în Pittsburgh, SUA.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților