[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată cînd vor fi finalizate lucrările de reconstrucție a drumului Sărăteni-Soroca!
25 Martie
foto: unimedia.info

Lucrările de reabilitare a drumului de 93 de km Sărăteni-Soroca, efectuate în cadrul Programului Compact al Corporației Provocările Mileniului, au fost reluate de companiile de construcție și vor continua pînă la finele lunii august curent, cînd este preconizată darea în exploatare a traseului, transmite Curentul.md.

Pentru a asigura buna funcționare a lucrărilor la drum, a fost mobilizați specialiștii și echipe de muncitori necesari și au fost puse în funcțiune deplină uzinele de asfalt ale companiilor de construcție.

De asemenea, vor fi realizate lucrări masive de finisare a drumurilor care facilitează accesul de la traseul reabilitat la instituțiile de menire socială cum sunt școlile, grădinițele din cele 14 localități amplasate de-a lungul acestui traseu. Totodată, urmează să fie plantați circa 2000 de copaci și arbuști de-a lungul drumului reabilitat.  

Reamintim că pe perioada rece a anului, lucrările au fost stopate. Calitatea lucrărilor efectuate pe traseul Sărăteni-Soroca este verificată de două companii internaționale, dar și de experți independenți.

Lucrările de reabilitare a traseului Sărăteni-Soroca au demarat la finele anului 2012, iar circa 60 la sută dint lucrările preconizate au fost efectuate în anul 2013.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților