[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată cele mai importante activități realizate de către CNAM în primul semestru din 2014
29 Iulie

Echipa Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM) a prezentat, în cadrul unui atelier de lucru, rezultatele îndeplinirii planului de acţiuni pentru primele şase luni ale anului curent privind implementarea Strategiei de dezvoltare instituţională pentru anii 2014-2018, transmite CURENTUL.

Printre cele mai importante activităţi realizate în primul semestru al acestui an se numără crearea unei noi structuri în cadrul CNAM –  Direcţia relaţii cu beneficiarii, lansarea Centrului de apel “Linia Verde a CNAM” şi a serviciului “Petiţii on-line”, elaborarea proiectului de concept al listelor de aşteptare pentru tipurile de asistenţă medicală şi a indicatorilor cantitativi şi calitativi pentru monitorizarea activităţii instituţiilor medico-sanitare contractate.

Totodată, lansarea auditului de codificare în sistemul DRG, elaborarea regulamentului privind controlul  prestatorilor de servicii în sistemul AOAM şi metodologiei de planificare a controlului de stat asupra activităţii de întreprinzător a agenţilor economici de drept privat în baza analizei criteriilor de risc a CNAM, activităţi de informare şi comunicare în scopul atragerii persoanelor care se asigură în mod individual şi a populaţiei neasigurate în sistemul AOAM, reprezintă alte acțiuni strategice realizate în primele șase luni ale anului 2014.

La întrunire au participat conducerea CNAM, şefii de subdiviziuni şi directorii agenţiilor teritoriale ale Companiei, precum şi reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Astfel, șeful Biroului OMS în Moldova, Jarno Habicht, a menţionat că acest atelier „este o oportunitate de a revizui progresul implementării strategiei CNAM şi paşii necesari pentru acoperirea universală cu servicii de sănătate în Moldova. Instituţia finanţatoare a sistemului sănătăţii are un rol important în transformarea acestui sector, privind protecţia persoanelor asigurate şi facilitarea accesului la servicii de sănătate calitative. ”

În aceeași ordine de idei, Mircea Buga, directorul general al CNAM, a mulţumit reprezentanţilor OMS pentru suport în procesul de elaborare şi implementare a strategiei, iar membrilor echipei – pentru realizarea activităţilor strategice din prima jumătate a anului curent.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților