[ X ]
[ X ]
[ X ]
Guvernul va majora salariile pedagogilor din 1 septembrie 2014. Află cu cît!
20 Mai

Profesorii și învățătorii din școli, gimnazii, licee și colegii, educatorii din grădinițe, cadrele didactice din școlile de muzică și artă și profesorii antrenori din școlile sportive vor beneficia de o majorare a salariilor cu 20%. Decizia a fost propusă astăzi de Guvern, în cadrul unei runde de negocieri cu Sindicatele din domeniul educațional, transmite CURENTUL.

De aceeași majorare a retribuțiilor vor beneficia maiștrii-instructori din învățămîntul profesional, psihopedagogii, dar și părinții educatori ai caselor de tip familial.

De asemenea, se propune majorarea cu 32 la sută a salariilor educatorilor și pentru alte cadre didactice din grădinițe și creșe, astfel încît acestea să ajungă la nivelul retribuțiilor profesorilor și învățătorilor. Pentru a lichida decalajul salarial între profesori și personalul medical din instituțiile de învățământ, se propune stabilirea unui spor salarial pentru cei din urmă în mărime de 30%.

În acelaşi timp, suplimentul pentru dirigenție va fi majorat cu 20 la sută și va fi unic pentru toți diriginții – atât pentru pedagogii din ciclul primar, cât și pentru cei din ciclul gimnazial și liceal.

Mai mult, în cadrul negocierilor, s-a menționat că Ministerul Educației este în proces de elaborare a unui nou sistem de salarizare pentru profesori – echitabil și motivațional.

Curentul.md precizează că în sistemul educațional din țară sunt angajați în jur de 120 de mii de persoane.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților