[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Poliția de Frontieră a reținut pe urme fierbinți un tînăr, bănuit în comiterea unui omor
14 Iunie

Poliția de Frontieră a reținut pe urme fierbinți un tânăr, bănuit în comiterea unui omor. Incidentul a avut loc vineri, 13 iunie, în apropierea satului Sociteni, Ialoveni, transmite CURENTUL.

Ieri, în Direcţia regioanală Sud a Departamentului Poliţiei de Frontieră a parvenit informaţia operativă precum că un autocamion de model WV Caddy, cu numere de înmatriculare de Ialoveni, ce aparţine unei întreprinderi private din municipiul Chişinău, a fost răpit şi se deplasează spre sudul țării, direcția localităţilor Slobozia Mare, Cişmichioi.

În jurul orei 18:15, în satul Slobozia Mare a fost stopat forţat mijlocul de transport, la volanul căruia se afla un tânăr de 22 ani, iar ca pasager un amic al său, cu vârsta de 21 de ani, ambii locuitori ai satului Slobozia Mare, raionul Cahul.

Polițiștii de frontieră au constatat că, tânărul reținut a stopat autoturismul în localitatea Goteşti, raionul Cantemir, şi l-a rugat pe șoferul WV Caddy, care era angajatul întreprinderii private, să-l ia până în capitală. Deplasându-se pe traseu, în apropierea satului Sociteni, raionul Ialoveni, tânărul de 22 ani, în împrejurări descrise neclar, l-a deposedat pe angajatul firmei de mijlocul de transport, a făcut cale întoarsă și s-a îndreptat de unul singur în satul său de baștină, Slobozia Mare.

În rezultatul informaţiilor obţinute, polițiștii de frontieră, împreună cu angajaţii IGP, s-au deplasat la locul descris, la marginea satului Sociteni, unde tînărul a indicat regiunea sustragerii mijlocului de transport.

La faţa locului, suspectul a recunoscut că în timpul deplasării spre Chișinău, având asupra sa un cuţit, a ameninţat conducătorul auto să vireze spre stânga pe un drum adiacent, în padurea din preajmă localității Sociteni. Acolo i-a cerut să oprească şi forţându-l să coboare din mașină, i-a aplicat o plagă penetrantă în regiunea gâtului, indicând și locul aflării cadavrului.

Persoana a fost transmisă angajaţilor IP Ialoveni, pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală. Dacă va fi găsit vinovat de comiterea crimei, suspectul riscă pedeapsă cu privaţiune de libertate de pînă la 20 de ani, sau chiar detenţie pe viaţă.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților