[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Campanie inedită de responsabilizare a pietonilor, desfășurată în capitală
6 Mai

La 5 mai, curent, angajații Inspectoratului Național de Patrulare împreună cu reprezentanții Proiectului moldo-elvețian REPEMOL, Automobil Club din Moldova și un grup de elevi de la liceul teoretic ”Spiru Haret” din capitală, au organizat mai multe acțiuni pentru conștientizarea pietonilor cu privire la riscurile la care se expun atunci cînd nu traversează corect strada, transmite CURENTUL.

Astfel,  polițiștii și copiii au  monitorizat  două treceri pentru pietoni, cu risc sporit de implicare a acestora  în accidente rutiere.

La o zebră, pietonii regulamentari au primit de la elevi  bomboane de culoare verde, iar cei care au încălcat regulile s-au ales cu un avertisment și o bomboană roșie.

La cealaltă trecere, pietonii au fost îndemnați de către elevi să participe la un flashmob inedit. Aceștia au primit cîte un steguleț cu care trebuiau să traverseze strada pentru a primi o bomboană și o broșură informativă. Prin acest gest pietonii și copiii le-au dat un bun exemplu celorlalți participanți la trafic, să traverseze strada direct pe zebră dar nu pe colțul acesteia.

Acțiunile de acest gen sunt organizate în cadrul Săptămînii mondiale ONU a siguranței rutiere dedicate copiilor,  cu genericul ”Salvați viețile copiilor!”, care se desfășoară în perioada 4-10 mai, curent, și presupune mai multe acțiuni de educare și informare, în scopul reducerii numărului de evenimente rutiere în care sînt implicați pietonii.

Adrian Platon

_dsc0224_0 _dsc0260 img_5612 img_5636

Inapoi la arhiva noutaților