[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Au fost aprobate chestionarul, logo-ul şi sloganul pentru recensămîntul din 2014
15 Aprilie

Începând de mâine, 16 aprilie, va fi lansată o campanie de informare cu privire la cartografierea populației și a locuințelor. În acest context, Comisia Națională pentru Recensământul Populației și al Locuințelor a aprobat astăzi logo-ul și sloganul acestui recensămînt, transmite CURENTUL.

Astfel, numărătoarea populației și a locuințelor va avea drept simbol hora moldovenească, prin care oamenii vor fi îndemnați să participe la acest exercițiu, iar sloganul va fi „Numără-te printre cei care contează”.

Cartografierea populației și a locuințelor își propune să obțină date despre numărul populaţiei, repartizarea ei teritorială, caracteristicile demografice, etno-culturale, educaţionale şi economice, fondul de locuinţe şi clădiri de locuit, și să evalueze condiţiile de trai ale oamenilor. Acest exercițiu va cuprinde și cele mai mici localități din țară. Desfășurarea recensămîntului este stabilită pentru perioada 12-25 mai 2014.

Informația din chestionar va fi confidențială, iar la colectarea datelor vor fi implicați peste 11 mii de recenzori.

Unităţile de observare vor fi persoana, gospodăria casnică, locuinţa, clădirea. La recensămîntul din 2014 se vor colecta în premieră informaţii despre unităţile de locuit şi spaţiile colective de locuit. Organul central de specialitate responsabil de asigurarea metodologică, organizarea şi efectuarea recensămîntului, prelucrarea datelor obţinute, generalizarea şi diseminarea rezultatelor este Biroul Naţional de Statistică.

Curentul.md precizează că ultimul recensămînt al populației din țara noastră a fost realizat în anul 2004.

Adrian Platon

2014-04-15_105610

Inapoi la arhiva noutaților