[ X ]
[ X ]
[ X ]
Emisiunea „Dialog Social”: Protecţia salariaţilor devine un proces tot mai dificil
24 August

Protecţia salariaţilor devine un proces tot mai dificil, în care este nevoie nu doar de aportul sindicatelor naţionale pentru apărarea salariaţilor, dar şi a altor structuri. Despre asta discutăm cu avocatul poporului Mihail Cotorobai şi preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), Oleg Budza, dar şi despre acordul  de colaborare dintre aceste două instituţii.

Reprezentanţii sindicatelor susţin că există cazuri cînd drepturile salariaţilor sunt lezate. Preşedintele CNSM a specificat că există legi care trebuie modificate întrucît afectează interesele salariaţilor. Totodată, este nevoie de înfiinţarea tribunalelor muncii, care vor facilita accesul angajaţilor la justiţie.

Acordul de colaborare între Oficiul Avocatul Poporului şi CNSM a fost semnat pe un termen nelimitat.

Ciclul de emisiuni de informare a populaţiei cu genericul „Dialog Social” sunt coproduse de Instituţia Publică Naţională a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova” și Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova. Emisiunea poate fi urmărită în fiecare marți, la ora 21.25, iar în reluare în fiecare sâmbătă, la ora 17.50.

 

Inapoi la arhiva noutaților