[ X ]
[ X ]
[ X ]
Educatorii din Căuşeni lucrează fără salarii de la începutul anului. Află motivul!
27 Martie

O decizie în acest sens a fost luată astăzi în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri. Guvernul a alocat 1147,8 lei din Fondul de rezervă pentru achitarea salariilor educatorilor din Căușeni pentru lunile ianuarie și februarie ale anului curent, transmite Curentul.md.

Decizia a fost luată după ce Prim-ministrul Iurie Leancă a mers, pe 20 martie, la Căușeni și a discutat cu educatorii. Aceștia nu și-au primit salariile de la începutul anului din cauza litigiilor în care este implicată administrația locală. Conturile Primăriei au fost blocate deoarece unii judecători și procurori și-au revendicat în instanță dreptul la locuință gratuită.

În total, pentru achitarea retribuțiilor din luna ianuarie sunt transferați 515 mii de lei, iar pentru luna februarie 632,8 mii de lei.

Totodată, Premierul Iurie Leancă a solicitat Ministerului Justiției, Centrului Național Anticorupție și Procuraturii Generale să fie luate toate măsurile pentru înlăturarea lacunelor legislative care permit crearea unor astfel de situații.

Potrivit Primăriei din Căușeni, 300 de angajați ai instituțiilor preșcolare nu și-au ridicat retribuțiile ca urmare a acestor litigii. În prezent, este vorba despre opt dosare înaintate de către reprezentanții organelor de drept în instanță.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților