[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dorin Chirtoacă despre incendiul de la Botanica: Se presupune că s-ar fi făcut frigărui la mansardă
13 Octombrie

Primarul municipiului Chişinău a readus în discuţie subiectul incendiului din sectorul Botanica, cînd au 28 de apartament de tip mansardă au fost făcute scrum, transmite CURENTUL.

Edilul capitalei a solicitat Direcţiei Situaţiilor Excepţionale din cadrul Primăriei informaţii cu privire la motivul izbucnirii incendiului. „A ajuns la urechile mele aşa o informaţie precum că s-ar fi făcut frigărui în acea zi în acea mansardă”, a spus Dorin Chirtoacă.

Potrivit pretorului sectorului Botanica, Vladimir Guriţenco, iniţial a fost luată în calcul şi o asemenea variantă. „S-au vorbit mai multe lucruri la etapa iniţială, inclusiv una din variante era şi aceasta. Dar din discuţiile pe care le-am avut cu oamenii, nimeni nu a confirmat”, a afirmat acesta.

La rîndul său, şeful Direcţiei situaţii excepţionale a municipiului Chişinău, Liviu Mîrzenco a spus că, cauza a fost expusa de mai multe ori, fiind un scurt circuit în reţeaua care alimenta apartamentele de la nivelul şase cu energie electrică. Totodată, acesta nu a putut spune cine se face vinovat de producerea incendiului.

CURENTUL.md amintește că, pe 1 mai curent mansarda unui bloc de locuit din sectorul Botanica al capitalei a fost mistuită de flăcări.  28 de apartamente au ars în incendiu, provocând pagube de peste zece milioane de lei.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților