[ X ]
[ X ]
Doi chișinăuieni riscă pînă la 10 ani de închisoare pentru estorcare de bani
20 Noiembrie

Un bărbat, de 33 de ani, locuitor al capitalei, este şantajat telefonic de către o persoană necunoscută. Suspectul ameninţă victima cu distribuirea unor ştiri defăimătoare în legătură cu activitatea întreprinderii pe care o conduce, extorcînd 20 000 de lei,  transmite CURENTUL.

Audiat de poliție, victima a povestit că la 6 noiembrie, curent, a oferit  2 000 de lei suspectului. Ulterior, aceeaşi persoană, prin ameninţări, continuă să extorcheze în continuare și cere transmiterea, în cel mult o săptămînă, a restului sumei de 18 000 de lei.

După un şir de acţiuni de investigaţie, poliţiştii în comun cu angajații Procuraturii Generale au identificat şi reţinut  suspecții, doi chişinăuieni, de 32 și respectiv 33 de ani, unul dintre ei fiind ex-angajat al victimei.

Bărbații au fost surprinși de forţele de ordine în momentul în care, prin intermediul complicelui primea o  altă  tranșă din banii estorcaţi – 2 000 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate în locuințele suspecților, poliţiștii au depistat o parte din suma de bani transmisă și telefoanele de pe care a fost amenințată victima.

Potrivit sursei, în prezent, bănuiții se află în arestul poliției pentru 30 de zile și sunt cercetați penal în baza art. 189 al. 3 Cod Penal al RM „Şantaj”. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia  riscă închisoare de la 7 la 10 ani cu amendă în mărime de la 30 000 la 40 000 de lei.

Tatiana Cocerva

Inapoi la arhiva noutaților