[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Academia Militară a fost acreditată științific
2 Aprilie
foto: academy.army.md

La 1 aprilie curent, Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, a fost acreditată ştiinţific la profilul de cercetare, Asigurarea Securității Naționale – Repere pentru  R. Moldova. În conformitate cu punctajul obţinut, instituţiei i s-a acordat categoria „C”, transmite Curentul.md.

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Acreditare şi Atestare, academicianul, prof. univ. Valeriu Canţer, a înmînat certificatul de acreditare ştiinţifică a instituţiei, comandantului rector al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonelului Mihail Bucliş.

„După acreditarea ştiinţifică a instituţiei, activitatea ulterioară a Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, presupune o amplă reorganizare a procesului de cercetare ştiinţifică, care va aduce academiei, dar şi Armatei Naţionale, în general, mai multe beneficii şi oportunităţi, cum ar fi: posibilitatea candidării la proiecte de cercetare, finanţate de la buget, dar şi oportunitatea încadrării în proiecte/programe de cercetare iniţiate la nivel internaţional”, a menționat prorectorul pentru activitatea ştiinţifică, Igor Sofronescu.

Elena Mocreac

01

Inapoi la arhiva noutaților