[ X ]
[ X ]
[ X ]
DETALII despre reţinerea directorului Liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol
7 Februarie
foto: europalibera.org

Reţinerea de către miliţia transnistreană a directorului Liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol are legătură cu parafarea de către RM a Acordului de Asociere cu UE, iar Rusia face tot posibilul ca acesta să nu fie semnat. Declaraţia a fost făcută chiar de Ion Iovcev, directorul liceului sus-menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ion Iovcev susţine că în ultimele trei luni au fost făcut presiuni asupra sa. “În acest timp am trecut prin gele încercări. Parcă KGB-ul stă şi se gîndeşte ce să facă ca liceul nostru să aibă probleme. Instituţia noastră este subordonată Ministerului Educaţiei al RM. Sunt directorul unei instituţii care îndeplineşte nişte politici educaţionale”, a declarat acesta.

De asemenea, acesta a spus că în ziua în care a fost reţinut, se întorcea de la Chişinău cu salariile angajaţilor liceului. „Primim salariul în valuta naţională, în lei moldoveneşti, şi îl primim la timp. Salariul este unica noastră sursă de existenţă. Am vrut să fac o surpriză profesorilor, să primească la timp acest salariu. Am trecut cu salariul în sumă de 114.803 lei. Este salariul nostru de o lună”, a adăugat Iovcev.

După ce au trecut cu bine vama de la Căuşeni, directorul liceului şi contabila erau aşteptaţi în satul Parcani de o maşină. „Ne-au controlat documentele. S-a dispus controlul repetat al unei echipe mobile de vameşi. Au ajuns la geanta în care erau banii. Au mai venit vreo cinci maşini. Parcă eram într-un film”, a povestit directorul liceului.

Iovcev a mai spus că oamenii legii din regiune i-au numit contrabandişti şi au vrut să aplice forţa asupra lor. Însă, după cîteva ore de neînţelegeri, cei doi au ajuns acasă. „A fost o procedura neplacută”, a conchis directorul Liceului „Lucian Blaga”.

CURENTUL aminteşte că directorul Liceului „Lucian Blaga” de la Tiraspol a fost reţinut de miliţia transnistreană pe data de 5 februarie curent, iar la interval de cîteva ore a fost eliberat.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților