[ X ]
[ X ]
Colete cu presupuse substanțe narcotice în instituțiile de detenție
18 Iunie

Angajaţii Serviciului regim şi supraveghere din cadrul Penitenciarului nr.1-Taraclia au înregistrat un caz de aruncare a unui colet peste edificiile de pază ale instituției, transmite Curentul.md.

Astfel, în timpul supravegherii de sus a teritoriului, santinela de la turnul de pază, a observat o persoană necunoscută în momentul în care aceasta efectua o aruncare peste edificiile de pază ale instituţiei de detenție.

Imediat, zona a fost verificată minuţios. Prin urmare, oamenii legii au ridicat un pachet din polietilenă de formă sferică învelit în lipici, în interiorul căruia, au depistat substanță mărunțită de culoare verde, asemănătoare cu marijuana. Persoana necunoscută a reușit să fugă.

La fel,  în timpul verificării coletului alimentar, destinat unui condamnat în vîrstă de 31 de ani, din custodia Penitenciarului nr.13-Chișinău, au fost depistate cinci pachețele cu masă vegetală de culoare cafenie, de proveniență necunoscută. Acestea erau camuflate în cinci pești sărați. Potrivit informaţiilor angajaţilor penitenciari, pachetul cu gingirică a fost adus chiar de mama deţinutului.

Despre aceste cazuri, au fost sesizați ofițerii Inspectoratelor  de poliție din raza teritorială a instituțiilor de detenție. Substanţele interzise au fost transmise spre expertizare organelor competente.

Angajaţii Inspectoratelor de poliţie din raza teritorială urmează să desfășoare cercetări de specialitate menite să stabilească toate circumstanţele pentru a trage la răspundere persoanele implicate.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților