[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cea mai nouă destinaţie de vacanţă care a furat inima moldovenilor
20 Ianuarie
foto: cugetliber.ro

Plictisiți de rutina zilnică, moldovenii recurg la serviciile agențiilor de turism pentru a găsi o ofertă bună de a petrece o vacanță perfectă. Odată cu liberalizarea pieței avia au devenit accesibile mai multe destinații de vis. Una dintre acestea sunt Emiratele Arabe Unite. Începînd cu toamna anului 2013, Compania FlyDubai a lansat cursa directă, de două ori pe săptămînă, Chișinău-Dubai.

Despre specificul acestei destinații Curentul.md a discutat cu reprezentanții agențiilor de turism.

Mai mulți locuitorii ai R. Moldova au preferat să întîlnească Revelionul anume în această țară. Emiratele Arabe Unite fiind destinația perfectă pentru relaxarea pe plajă, shopping și aventuri tari. Directorii agențiilor de turism „Studiterra”, „Panda Tur” și „Perfect Tour” susțin că solicitările spre Dubai sunt din ce în ce mai multe și vor continua să crească.

“Dubai-ul oferă vizitatorilor săi o gama variată de hoteluri la cele mai diverse prețuri. Este destinația potrivită atît pentru familii cu copii, cît și pentru tinerii îndrăgostiți. Ei sunt dispuși să achite pentru un pachet turistic de la 500 $ pînă la cîteva mii. Deoarece există deja o companie de zbor low cost direct din Chișinău, s-a minimalizat costul biletului avia, care, de fapt, reprezintă 70 % din costul unui pachet turistic. Acesta include: zbor direct tur-retur din Chișinău; transfer aeroport-hotel-aeroport; cazare pentru 7 nopți cu mic dejun inclus; asigurare medicală; asistență ghidului pe parcursul călătoriei”, a spus Emilia Orzea, directorul agenției „Studiterra”.

“Dubai-ul este o destinație extravagantă și complexă, ce poate răspunde nevoilor și celor mai pretențioși. De pe itinerarul oricărui turist nu trebuie să lipsească Burj Khalifa – cea mai înaltă clădire din lume, Dubai Mall – fântânile cântătoare oferă un spectacol grandios de muzică, lumini și apă, iar în incintă sa se află și cel mai mare acvariu din lume, precum și o grădină zoologică, o plimbare pe Creek, cu abra sau unul dintre vaporașele pe care se poate servi și o cină romantic, Souk-ul (Bazarul) din Deira, Madinat Jumeirah Mall – cu o arhitectură ce amintește de Veneția, Palm-ul – arhipelagul de insule artificiale care, văzut de sus, seamănă cu un palmier. De asemenea, amvatorii de schi sau snowboard pot testa pista artificială de la Ski Dubai, chiar dacă temperaturile exterioare trec de 40-50 de grade Celsius”, susține Răzvan Scaesteanu, director „Perfect Tour”.

„În general, moldovenii sunt dispuși să achite pentru un sejur de 7 nopți, între 600 – 1600 euro. Totul depinde de pachetul ales. De altfel, pentru mult Dubai-ul nu este destinația finală, ci doar una pentru a ajunge undeva și mai departe. Perioada perfectă pentru a vizita această destinație este noiembrie-mai, cînd temperatura nu depășește mai mult de 35-36 de grade C. Numărul celor care preferă destinațiile însorite în sezonul de iarnă crește continuu. Astfel, aceștea optează pentru Emirate, Maldive, Grecia, Bulgaria, Austria, India, Thailand, Sri Lanka. Și acestea, cu siguranță, nu sunt singurele destinații de pe listă”, spune Ion Curmei, director „Panda Tour”.

Cei care merg în Dubai trebuie să mai cunoască că consumul de alcool în această țară este foarte strict monitorizat de autorități, astfel încît buturile alcoolice se vînd în magazine specializate sau în incinta hotelurilor la prețuri foarte mari. Totuși, turiștii la intrarea în țară pot procura din DutyFree cîte trei sticle de alcool de persoană. O altă regulă de care ar trebui să țineți cont este și faptul că în anumite zile la plajă au acces doar femeile sau doar bărbații. Operatorii turistici recomandă, dacă mergeți în vacanță în EAU să nu vă limitați la doar 7 zile, deoarece este o perioadă prea scurtă pentru a descoperi toate frumusețile din zona respectivă.

Trebuie să mai știți că: Dubaiul a ajuns dintr-un sătuc de pescuitori de perle, cirezi de cămile, oaze, prototipul orașului viitorului. Destul de simplu: s-a descoperit petrol, s-au obținut bani mulți, iar familia de emiri din fruntea Dubaiului a știut ce să facă cu acești bani.

Dubaiul este considerat capitala cumpărăturilor din Orientul Mijlociu. Acesta e principalul motiv pentru care turiștii din Orientul Mijlociu și Europa preferă Dubaiul.

Abu-Dhabi este cel mai modern oraș din lume. Este centrul guvernamental și al afacerilor din Emirate, sediul companiilor de petrol a Emiratelor și al ambasadelor diferitor state. Bogația petrolieră a orașului a fost în mod înțelept folosită pentru a încurajaun mediu de comerț sănătos, înafara celei a petrolului. Este cel mai mare Emirat și capitala federală a EAU.

Burj Khalifa este la ora actuală cea mai înaltă clădire din lume, avînd 828 metri. Finalizată în perioada crizei, mult mediatizata construcție, care trebuia să se numescă Burj Dubai, risca să intre în faliment și să rămînă nefinisată. Atunci a intervenit financiar Khalifa bin Zayed Al Nahyan, președintele EAU. În onoarea sa, numele turnului a fost schimbat.

Peste trei sferturi din populație este de religie musulmană. Limba oficială este arabă, dar aproape toată lumea folosește engleza ca limbă secundară. Moneda națională se numește dirham. Un euro este echivalentul a 5,25 dirhami.

Elena Mocreac

1377138_610018499042004_2088991721_n 598584_480632831980572_2005167140_n 409061_464696696907519_112077789_n553865_467007370009785_124172822_n

Inapoi la arhiva noutaților