[ X ]
[ X ]
Captură record de VENIN de viperă în valoare de 2 800 000 de euro
18 Iunie
foto: agro-stiri.info

Poliția a confiscat peste 8 000 de tuburi ermetice din sticlă ce conțineau venin de viperă, fiind transportate de către membrii unei grupări în salonul unui automobil. Suspecții întenționau să comercializeze substanța toxică la un preț de circa 2 800 000 de euro, transmite Curentul.md.

Angajații Inspectoratului Național de Investigații în conlucrare cu ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate şi Procuratura Generală, la 16 iunie curent, pe teritoriul municipiului Chişinău, au reţinut, în flagrant, membrii grupării menţionate, în timp ce organizau livrarea substanţei toxice spre comercializare.

Substanţa toxică  urma să fie comercializată la preţ de 400 de euro pentru un gram, diferenţă considerabilă în raport cu preţul pe piaţa internaţională, care variază între 800 şi 2 000 de euro pentru un gram.

La moment, suspecții se află în arest pentru 72 de ore. În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în baza art. 248 Cod Penal al RM. Conform legislației, persoanele culpabile de săvîrșirea „Contrabandei”, riscă privațiune de libertate de pînă la 10 ani.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților