[ X ]
Canicula revine! Avertizările meteorologilor!
11 August

De astăzi temperaturile cresc în termometre, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează societatea despre riscurile caniculei care urmează să se instaleze în Republica Moldova  până pe data de 13 august, informează CURENTUL.

Conform informației Serviciului Hidrometeorologic de Stat în intervalul menționat pe o mare parte a teritoriului temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33 C și mai mult.

În acest context pompierii recomandă oamenilor respectarea regulilor anti-incendiare în special la utilizarea focului deschis. Specialiștii atenționează asupra riscului de producere a incendiilor la aprinderea gunoiului, vegetației uscate și resturilor menajere.

În condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă orice sursă de aprindere nesupravegheată poate produce incendii. Salvatorii îndemnă oamenii să respecte regulile de comportament pe apă în cazul în care aleg să meargă în spații de agrement. Mai mult, persoanele sunt îndemnate să opteze pentru bazine acvatice amenajate cu stații de salvare și să nu meargă în locuri neautorizate.

Totodată oamenii sunt rugați să monitorizeze minorii și să nu le permită scăldatul fără supraveghere.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților