[ X ]
[ X ]
[ X ]
Au fost inaugurate lucrările de construcție a parcării multietajate din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău
17 Iunie
foto: localitati.casata.md

După ce au fost obținute autorizațiile necesare și alte permise, precum și s-au găsit soluții la toate problemele tehnice, astăzi au fost inaugurate lucrările de construcție a parcării multietajate din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, transmite Curentul.md

Parcarea va avea o capacitate de 823 de locuri și va fi amenajată chiar în fața complexului aeroportuar.

La nivelul superior al parcării sunt prevăzute locuri de parcare și pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, și totodată vor fi instalate două lifturi de pasageri și marfă, rampe de trecere între niveluri pentru vizitatori și vehicule, sistem de control și supraveghere video, dispozitive de informare și alte echipamente necesare în conformitate cu standardele europene.

Pe toată perioada construcțiilor, pasagerii Aeroportului Internațional Chișinău vor dispune de o parcare gratuită temporară pentru 260 de mașini, care este situată în partea de est a terminalului aeroportului.

Termenul prevăzut de efectuare a lucrărilor este de 9 luni, pînă în aprilie 2015. Începînd cu această dată, pasagerii Aeroportului Internațional Chișinău, vor putea folosi parcarea cu 4 nivele.

Paralel, în iulie va fi anunțată licitația pentru selectarea unui proiectant, în cadrul lucrărilor de modernizare și reconstrucție a peronului, a excalatoarelor și a pistelor de aterizare și decolare. Nivelul minim de investiții va fi de 30 de milioane de euro.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților