[ X ]
[ X ]
APC a depistat produse nemarcate dedicate alimentației copiilor
11 Noiembrie

Recent, Agenția pentru Protecția Consumatorilor (APC) a descoperit 9 loturi de produse alimentare neconforme dedicate alimentației copiilor, într-un supermarket din municipiul Chișinău, transmite CURENTUL.

Astfel, inspectorii APC au inițiat controlul de stat în baza unei sesizări a unui consumator, că precum, pe rafturile supermarket-ului sunt comercializate conserve de fructe (piure de fructe) care nu sunt marcate corespunzător.

Ca urmare a controlului, au fost descoperite 9 loturi de sucuri și piureuri produse în Federația Rusă și dedicate alimentației copiilor. Pe ambalajul acestora  lipsea informația în limba de stat,  datele importatorului/distribuitorului produselor date pe teritoriul Republicii Moldova. În total au fost găsite 42 unități de ambalaj în sumă totală de 760 lei.

De asemenea, s-a constatat că sucurile pentru copii erau expuse spre comercializare în lipsa certificatelor de conformitate.

Pentru neconformitățile depistate, inspectorii au încheiate procese-verbale cu privire la contravenţie. De asemenea, au eliberat prescripții de interzicere a loturilor.

Potrivit sursei, agentul economic riscă o amendă de pînă la 300 unități convenționale.

CURENTUL.md menționează:  Agenția pentru Protecția Consumatorilor atenționează consumatorii să fie precauți la procurarea produselor. Un produs nemarcat este mai periculos decît un produs cu termen expirat, consumatorul trebuie să verifice data producerii, originea, valabilitatea, condițiile de păstrare a produsului.

Tatiana Cocerva

Inapoi la arhiva noutaților