[ X ]
[ X ]
[ X ]
Anunţ important pentru şoferi. S-a întîmplat astăzi!
5 Iunie

Toate camerele de supraveghere video a traficului rutier, instalate în raza municipiului Chișinău, au fost puse astăzi în funcţiune. În acest sens, directorul general al Î.S. „Centrul de telecomunicaţii speciale” (CTS), Sergiu Popovici, împreună cu Șeful adjunct al Serviciului Tehnologii Informaționale al Ministerului Afacerilor Interne al RM, Dan Chirița, a întreprins o vizită de lucru la Centrul de monitorizare şi control a traficului şi a ordinii publice, transmite CURENTUL.

Potrivit directorului CTS, instituţia pe care o conduce participă nemijlocit la implementarea acestui proiect, care „va duce la sporirea securității traficului rutier în Republica Moldova, fapt care va contribui esențial la apropierea țării noastre de standardele Europene”.

”De astăzi, sistemul de monitorizare şi control a traficului va funcționa în plină măsură pe întreg teritoriu al mun. Chișinău. Sîntem aici pentru a ne asigura, că în urma numeroaselor testări ale sistemului, acesta funcționează stabil și va contribui considerabil la disciplinarea participanților la trafic”, a menționat Sergiu Popovici.

CTS asigură, în cadrul proiectului dat, schimbul de date prin intermediul Sistemului de telecomunicaţii a autorităţilor administraţiei publice şi plasarea echipamentului în Centrul de Date. Semnalul recepţionat de camerele video trece prin canalele de fibră optică CTS, ajung în Centrul de Date CTS, de unde sînt transmise la Centru de monitorizare şi control a traficului şi a ordinii publice.

Sistemul permite captarea numărului de înmatriculare a automobilelor care sunt în zona de supraveghere, inclusiv imaginea şoferului și stabileşte viteza medie de deplasare a mijlocului de transport.

Curentul.md precizează că, în viitorul apropiat, se planifică extinderea proiectului pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților