[ X ]
[ X ]
[ X ]
Agenţia „Moldsilva” a primit tehnică forestieră în valoare de 2,3 mln dolari
25 Martie
foto: trm.md

Ministerul Mediului a transmis tehnică forestieră în valoare de 2,3 milioane de dolari, Agenţiei de Stat „Moldsilva”, în cadrul proiectul „Sporirea competitivităţii agriculturii în Moldova” care include o componentă forestieră „Sprijin pentru restabilirea perdelelor forestiere de protecţie” transmite Curentul.md.

Proiectul este  susţinut de Banca Mondială și  are ca scop reabilitarea a circa 1300 perdele forestiere deţinute de 84 de primării cu o suprafaţă totală de 2200 ha. Directorul general al Agenţiei de Stat “Moldsilva” Ştefan Chitoroagă a menţionat importanţa acestui proiect de reabilitare a fîşiilor forestiere, care este un lucru eficient şi pentru agricultura ţării.

“Fîşiile de protecţie menţin şi îmbunătăţesc fertilitatea solului, iar tehnica forestieră va fi utilizată şi după încheierea proiectului, rămînînd în întreprinderile silvice, contribuind la realizarea planului de extindere a suprafeţelor cu vegetaţie forestieră în ţara noastră”, a subliniat Ştefan Chitoroagă.

Abdoulaye Seck, manager de ţară al Oficiului Băncii Mondiale, a precizat că modernizarea tehnicii forestiere poate avea impact pozitiv asupra rezultatelor proiectului.

“Beneficiarii finali ai programului vor fi comunităţile, de aceea mizăm mult pe autorităţile publice locale care împreună cu populaţia să fie responsabile de întreţinerea fîşiilor forestiere pe viitor”, a conchis Abdoulaye Seck.

Agenţia “Moldsilva” va beneficia de 23 de unităţi de tehnică forestieră, destinate pentru dotarea a două detaşamente şi trei brigăzi mobile ale Întreprinderilor Silvice Chişinău, Tighina, Hînceşti, Cahul şi Iargara.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților