[ X ]
[ X ]
[ X ]
Află cîţi moldoveni au călătorit fără vize în UE, în luna mai
28 Mai

Poliția de frontieră informează că în prima lună de când Republica Moldova beneficiază de regim liberalizat de vize, 35 905 cetățeni moldoveni, deținători de pașapoarte biometrice, au mers în Uniunea Europeană. Punctul de traversare a graniţei de la Leuşeni fiind cel mai solicitat de cetățeni, transmite Curentul.md.

Cei mai mulţi moldoveni au ales să treacă hotarul prin punctul de trecere Leușeni, poliţiştii de frontieră înregistrând 14 525 de persoane, fiind urmat de Aeroportul Internaţional Chişinău, prin care au ieşit din ţară 4752 deţinători de paşapoarte biometrice, iar alţii 4713 au mers în comunitatea europeană prin punctul de trecere Sculeni.

La fel, nouă cetăţeni ai Republicii Moldova, deţinători de paşapoarte biometrice, au fost întorşi, pe motiv că nu au îndeplinit condiţiile corespunzătoare de intrare în Uniunea Europeană.

Poliţiştii de frontieră menționează, că în luna mai a acestui an au fost înregistrate 180.000 de traversări ale graniţei moldoveneşti, cu 20% mai multe faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților