[ X ]
[ X ]
Activități care au sporit integrarea persoanelor cu dizabilităţi
10 Noiembrie

Asociația Copiilor Surzi din Moldova în parteneriat cu Alianţa Organizaţiilor pentru Persoane cu Dizabilități au desfășurat proiectul „Spune NU discriminării”.  Rezultatele proiectului  și punctele forte ale acestuia au fost prezentate astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, transmite CURENTUL.

Pe parcursul  proiectului au fost instruite  40 de persoane cu dizabilități din Chișinău și din Tiraspol.

În cadrul proiectului au fost desfășurate mai multe activități, printre care, cea mai recentă , pe data de 23 octombrie a fost organizat Tîrgul locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități.

„Am aflat care sunt drepturile și obligațiile noastre în cîmpul muncii” a punctat o beneficiară, interpretă de mimică și gesturi.

La eveniment s-au prezentat 25 de companii care au prezentat ofertele de muncă tinerilor cu dizabilități din 17 organizații, 131 au mers la interviu, iar 450 au cerut informații despre diferite locuri de muncă.

Tinerii au beneficiat de suport la angajare, lecții de gesturi, au  fost instruiți cum să scrie un CV, o scrisoare de motivare, cum să se comporte în cadrul unui interviu.

„Mulți tineri sunt chemați să fie angajați, însă mai apoi au fost refuzați, și noi cunoaștem cauza – dizabilitatea”, a menționat președintele  Asociației Copiilor Surzi din Moldova, Veronica Căpătici.

Un alt rezultat al proiectului este angajarea a 10  tineri în cîmpul muncii, alţii 2 au întîlnit mai multe dificultăți și au renunțat.

CURENTUL.md precizează: În Republica Moldova sunt 5000 de persoane cu deficiențe de auz. UE a susținut și a finanțat proiectul cu 26 000  mii de dolari.

Tatiana Cocerva

Inapoi la arhiva noutaților