[ X ]
[ X ]
[ X ]
3000 de pachete de țigări, reținute de polițiștii de frontieră
9 Martie

Două tentative de trecere a produselor de tutungerie peste frontiera de stat au fost contracarate de către angajații Poliției de Frontieră, în zilele de odihnă, transmite CURENTUL.

Primul caz a fost semnalat la data de 6 martie, pe direcția Tețcani-Crasnoleuca, de către patrula Sectorului Poliției de Frontieră Lopatnic. Inspectorii de frontieră au observat cum spre malul râului Prut se îndrepta o motocicletă încărcată cu colete.

Conducătorul auto, observând că este monitorizat, s-a debarasat de marfă și, datorită întunericului, a reușit să părăsească locul, reușind să se ascundă în satul Tețcani. La cercetarea zonei de frontieră, patrula a depistat trei colete, învelite în saci de polietilenă de culoare neagră, în care erau ambalate 2.500 de pachete de țigări, marca RITM.

Țigările au fost ridicate, în prezent polițiștii de frontieră continuă investigațiile în vederea identificării persoanelor implicate în contrabanda cu produse de tutungerie și atragerea acestora la răspundere în conformitate cu legislația națională.

Alte 500 pachete de țigări, au fost reținute de către polițiștii de frontieră din cadrul punctului de trecere Lipcani-Podvirevka. La data de 8 martie curent,în jurul orei 13.00, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat pentru efectuarea controlului de rigoare un autoturism de model „ Volkswagen Amarok”, condus de un cetăţean moldovean.

În cadrul controlului, sub bancheta din spate a mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au depistat 500 pachete de țigări, RITM. Conform metodologiei de lucru, cazul a fost deferit colaboratorilor Serviciului Vamal, spre continuarea cercetărilor şi aplicării sancţiunilor persoanei implicate în activitatea ilegală.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților