[ X ]
[ X ]
[ X ]
Unul dintre cei mai mari actori ai Românei s-a stins din viaţă
15 Ianuarie

Unul dintre cei mai mari actori ai României s-a stins din viaţă! Mihai Fotino a decedat la vârsta de 83 de ani. Mişu Fotino a murit luni, în jurul orei 15.30, la Spitalul Elias din Bucureşti, unde era internat de aproape o săptămână, după o lungă şi grea suferinţă, informeaza cancan.ro.

Maestrul Mihai Fotino este un actor român de teatru. Deține o bogată experiență în teatru și în cinematografie, desfășurându-și activitatea de mai bine de 77 de ani. A jucat în numeroase comedii și a fost prezent în emisiuni de televiziune.

Copilăria și adolescența le-a trăit la Brașov, unde tatăl lui era actor și cu care a jucat împreună încă de când era foarte mic. A debutat la vârsta de 6 ani, în anul 1936 în piesa de teatru „Coloniale”.

Din 1952, Mihai Fotino era actor la Teatrul Dramatic din Brașov. A fost remarcat de marele regizor Sică Alexandrescu, care a decis să-l aducă la București. Din 1956, joacă la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

La cea de-a XIV-a ediție a Galei Premiilor UNITER, din 3 aprilie 2006, maestrul Mihai Fotino a fost premiat pentru întreaga sa activitate.

Inapoi la arhiva noutaților