[ X ]
[ X ]
[ X ]
Află ce studii au făcut interpreţii autohtoni!
22 Mai

Pe diploma multor vedete scrie: psiholog, filolog, teolog, economist sau jurist. V-aţi pus vreodată întrebarea: “ce studii are interpretul dvs. preferat?”. SHOK.md vă oferă răspuns în acest sens.

Dan Balan finisează  clasele 1-8 – la școala nr. 10, Liceul Teoretic “M. Eminescu”, apoi (1993) la liceul “Gheorghe Asachi”. În 1994 Dan pleacă în Israel, unde, timp de un an și jumătate învață la școala scoțiană “Tabeetha school”, apoi în 1996 se întoarce si absolveşte liceul “Gh. Asachi”, după care intră la Universitatea de Stat  la Facultatea de Drept. Iar,  mai târziu a început studiile muzicale  la școala “A. Stârcea”, unde absolveşte clasa de acordeon (1994). Apoi, şi  Colegiul de muzică “S. Neaga”.

Zinaida Julia dobândește dragostea pentru muzică la şcoala medie ,,Ştefan Neaga“(1973-1977) ca mai apoi să studieze la” Institutul de Arte” (1988-1993) din Chișinău.

Tot aici,  la Colegiul de muzică,,Ştefan Neaga“ s-a format ca interpret şi Igor Cuciuc. Apoi, a absolvit Academia de Muzică,Teatru și Arte Plastice ,,G.Muzicescu” de la Chișinău, facultatea – Canto Popular.

Celebra cântăreață Olga Ciolacu, în anii 1967-1971, își face studiile la Institutul de Arte “G Muzicescu” din capitală.

Pasha Parfenii, la 7 ani,  este deja elev la școala muzicală din Orhei, specialitatea pian. În 2002 depune actele la Colegiul de Muzică din Tiraspol, secția jazz. Studiile și experiența acumulată în această instituție, îi permit să-și descopere talentul de interpret. În 2006 își continuă studiile muzicale la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, unde încearcă postura de compozitor.

Katalina Rusu și-a luat licența de economistă, astfel în 2010 a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, facultatea Relații Economice Internaționale. Iar, în 2011 a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Natalia Barbu finisează Liceul “V. Hugo” Stăuceni, iar  în 1994-1998 studiază la Colegiul Naţional de Muzică “Ştefan Neaga”, Chișinău, clasa Vioară. În  1999-2001, face studii la Academia de Muzica “Gavriil Muzicescu”, clasa Vioară.

Cătălin Josan a absolvit  Liceul de muzică “Ciprian Porumbescu” din Chișinău, specialitatea – pian. A învățat să cânte şi la chitară. Apoi, a fost student  la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău – “Gavriil Musicescu”, facultatea canto academic, elev al profesorului Valeriu Vdovicenco. 

Inapoi la arhiva noutaților