[ X ]
[ X ]
[ X ]
Zece milioane de euro pentru un sistem regional de alimentare cu apă și canalizare. Vezi cine sunt beneficiarii!
31 Iulie

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) oferă Republicii Moldova un împrumut de 10 milioane de euro pentru a realiza Proiectul de alimentare cu apă în regiune de dezvoltare Nord a Republicii Moldova. În acest sens, Ministrul Finanţelor Anatol Arapu şi Directorul BERD pentru Infrastructura Municipală şi de Mediu, Jean-Patrick Marquet au semnat astăzi, la Chişinău, Acordul de împrumut, transmite CURENTUL.

Împrumutul urmează să fie oferit în două tranşe – de 6 milioane de euro şi 4 milioane de euro, iar beneficiarii sunt municipiul Bălți și șase raioane din nordul țării.

„Grantul UE va ajuta la modernizarea apeductului Soroca-Bălţi. De asemenea vor fi extinse şi reabilitate alte reţele de apă din nordul ţării, ceea ce va duce la îmbunătăţirea nivelului de trai în regiune prin acces la serviciile de apă şi canalizare. Mă bucură faptul că împrumutul pe care îl semnăm astăzi ne oferă posibilitatea să creăm un operator regional viabil în regiunea de nord a Moldovei”, a declarat ministrul Finanţelor, Anatol Arapu.

În aceeași ordine de idei, directorul BERD pentru Infrastructura Municipală şi de Mediu, Jean-Patrick Marquet, a declarat că este  încîntat de faptul că finanţarea BERD va contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru aproape 190.000 de oameni în nordul Moldovei, unde necesităţile de bază, precum accesul la apă şi canalizare nu sunt întotdeauna satisfăcute.

„Este foarte important ca serviciile să fie unificate în cadrul unei singure companii regionale de apă pentru a reduce costurile de operare şi de a mări eficienţa. Următorul pas este de a găsi în anul 2015 o companie privată pentru ca aceste servicii să devină şi mai eficiente”, a mai menționat acesta.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților