[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vladimir Țurcan – președintele Curții Constituționale
19 August

Judecătorii Curţii Constituţionale (CC) l-au ales în calitate de Preşedinte al Curţii pe judecătorul Vladimir Ţurcan, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, potrivit Legii nr. 317 din 13.12.1994, Preşedintele Curţii se alege prin vot secret, pentru un termen de trei ani, cu majoritatea voturilor judecătorilor.

În calitate de judecător care va exercita funcţiile Preşedintelui în absenţa acestuia a fost aleasă judecător Liuba Şova.

De menționat că, pe 16 august 2019, noii judecători ai Curţii au depus jurământul în faţa Parlamentului, a Preşedintelui Republicii Moldova şi a Consiliului Superior al Magistraturii.

„Menţionăm că Eduard Ababei și Serghei Țurcan au fost numiţi în funcţia de judecători constituţionali printr-o Hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii din 30 iulie 2019, Liuba Şova şi Nicolae Roşca au fost numiţi în funcţie printr-o Hotărâre a Guvernului din 15 august 2019, iar Domnica Manole şi Vladimir Ţurcan au fost numiţi în funcţie printr-o Hotărâre a Parlamentului din 16 august 2019”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților