[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Plahotniuc se va întîlni cu deputaţii care au părăsit fracţiunea PCRM
21 Decembrie

Vlad Plahotniuc va conduce grupul de democrați care se va întîlni astăzi cu deputații, care și-au anunțat plecarea din PCRM, și care-și doresc constituirea unei Platforme Social-Democrate. Anunțul a fost făcut de președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, în cadrul unei conferințe de presă, transmite CURENTUL.

Democratul a menționat că, cei 14 deputați care au plecat din PCRM au dat dovadă de maturitate politică și responsabilitate pentru viitorul țării.

“Mă refer nu la decizia de a părăsi PCRM, ci la decizia de a participa la formarea unei noi majorități parlamentare. Salut intenția de a pune bazele unei asemenea platforme, mai mult că chiar PDM a propus crearea acestei platforme, anterior”, a declarat Marian Lupu.

Președintele PDM a spus că, Moldova are nevoie de o platformă puternică pentru stabilitate și pentru stabilitatea parcursului european.

“În zilele următoare ar putea deveni un proiect politic oficial. Vom discuta cu colegii din Parlament, în seara zilei de astăzi. Va fi o întrevedere tehnică pentru a vedea care sunt intențiile”, a precizat Lupu.

El a mai spus că, pînă la finele săptămînii curent ar putea fi semnat acordul unei majorități parlamentare, constituită de Platforma social-democrată.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților