[ X ]
Vlad Filat a povestit ce va însemna vizita lui Jose Manuel Barroso pentru Moldova
6 Iunie

Vizita Dlui Barroso la Chişinău, care urmează să aibă loc săptămîna viitoare, va consolida opţiunea pro-europeană a Republicii Moldova. O declaraţie în acest sens Vlad Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM, a făcut în cadrul unui interviu acordat agenţiei Moldpres.

„Această vizită reprezintă un semnal puternic de susţinere a ţării noastre în aspiraţiile noastre de aderare la marea familie a democraţiilor europene, mai ales acum cînd ne despart zile numărate de semnarea Acordului de Asociere. Prezenţa Dlui Barosso la Chişinău va accentua încă o dată faptul că relaţiile moldo-comunitare sînt la un nivel destul de avansat, că toate eforturile pe care le-am depus constant în ultimii ani au dat rezultatul scontat, că Moldova continuă să rămînă pe agenda Bruxelles-ului şi că, în lungul drum pe care trebuie să-l parcurgem spre UE, nu sîntem singuri, ci avem prieteni sinceri şi de nădejde, inclusiv Dl. Barroso”, menţionează Vlad Filat, citat de CURENTUL.

Liderul PLDM susţine că „Europa este la ea acasă în Republica Moldova, majoritatea cetăţenilor noştri îşi doresc să trăiască într-un stat liber, democratic, european, prosper, iar vizita Dlui Barroso vine să consolideze opţiunea pro-europeană a Republicii Moldova şi, la sigur, va da un nou impuls mişcării pro-Europa în societatea noastră”.

Vlad Filat afirmă că în ultimii ani „am simţit un puternic sprijin din partea Bruxelles-ului şi personal din partea Dlui Barroso şi, dacă astăzi am ajuns în ajunul semnării Acordului de Asociere, o mare parte din merit îi revine personal Dlui”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților