[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vitali Catană renunță la funcția de ministru al Apărării
25 Martie

Vitali Catană și-a retras candidatura la funcția de Ministru al Apărării. O declarație în acest sens a fost făcută de către ex-candidatul PLR, transmite tribuna.md.

”Doresc să aduc la cunoștința opiniei publice că, în urma consultării cu Biroul Politic al Partidului Liberal Reformator, am decis să-mi retrag candidatura. Am luat această hotărâre pentru că am constatat că ranchiuna unor persoane depășește cum mult dorința mea de a deține înalta funcție publică. Am renunțat cu ușurință căci nu sunt motivat de ambiția maladivă de a obține o funcție cu orice preț. În momentul în care am acceptat propunerea de a candida, am considerat că pot realiza lucruri necesare pentru Armata Națională chiar și într-un termen de aproximativ opt luni de mandat”, a declarat Catană.

El susține că ar fi avut suficiente capacități să ia decizii bune și potrivite pentru interesul cetățenilor Republicii Moldova. ”Cei care și-au arogat competențe superioare și care au invocat problemele armatei pentru a justifica respingerea candidaturii mele, ar trebui să înțeleagă că aceste probleme le sunt imputabile chiar lor”, a mai spus fost pretendent la fotoliul Apărării.

Vitali Catană a ținut să menționez că și în continuare va susține parcursul european al actualei coaliții de guvernare.

Adrian Pancu

Inapoi la arhiva noutaților