[ X ]
[ X ]
[ X ]
Viceminiștri europeni: Republica Moldova intră într-o etapă crucială
6 Martie

Viceminiștrii Afacerilor Externe ai țărilor Grupului Vîșegrad – Polonia, Republica Cehă, Slovacia şi Ungaria – V4 și-au exprimat sprijinul pentru Republica Moldova în continuarea parcursului european. Declarații în acest sens au fost făcute de oficialii europeni, în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iulian Groza, transmite CURENTUL.

Iulian Groza a declarat că vizita viceminiștrilor la Chișinău, are o semnificație importantă, având în vedere că Summit-ul de la Riga este aproape.

“Am discutat despre reformele ce se implementează și ceea ce urmează să facem pentru a îndeplini cerințele Acordului de Asociere și a Celui de Liber Schimb. Le mulțumesc colegilor, pentru susținere și prezență”, a declarat viceministrul.

La rîndul lor, oficialii europeni au spus că vizita la Chișinău este o continuare a vizitei de luni a miniștrilor Poloniei și Danemarcei.

“Am venit să reiterăm susținerea în implementarea reformelor și cerințelor Acordului de Asociere. Este un program ambițios de reforme și, noi, suntem aici pentru a împărtăși din experiența noastră”, au declarat reprezentanții V4.

Ei au afirmat că RM a făcut alegerea corectă – continuarea procesului de integrare europeană. “Republica Moldova intră într-o etapă crucială pentru parcursul European. Mai sînt trei luni pînă la Summit-ul Parteneriatului Estic, unde vor fi apreciate eforturile tuturor țărilor PaE. De viteza implementării reformelor depind rezultatele și aplicarea principiului “mai mult pentru mai mult””, au menționat viceminiștrii.

Totodată, oficialii au afirmat că este foarte important implementarea reforme în domeniul justiției, lupta cu corupția, eficiența energetic și atragerea investițiilor.

“Am auzit multe declarații și planuri bune privitor la reforme. Așteptăm să vedem implementarea”, au afirmat viceminiștrii de Externe din Grupul Vișegrad.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților