[ X ]
Vasile Botnari: Lucrările drumului Orhei-Rezina sînt aproape încheiate
10 Iulie

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a anunțat că anul acesta, Moldova ar putea primi finanțarea externă necesară pentru finalizarea lucrărilor de reparație pe traseului Orhei-Rezina. La fel, ministrul a fost informat că, la moment, lucrările programate pentru anul 2014, în valoare de 100 de milioane de lei, sunt aproape încheiate, transmite CURENTUL.

În cadrul unei  inspecții efectuate de ministrul Botnari a atenţionat lucrătorii că nu va accepta să se facă rabat de la calitatea execuției, în condiţiile în care probleme de calitate au mai existat și în trecut, anume pe această porțiune de drum, pe care companiile contractate anterior se angajaseră să o repare.

„Personal, urmăresc îndeaproape modul în care decurge reparația la acest drum, care ajunsese unul din cele mai proaste din republică. Reabilitarea acestui drum de 46 de km, care a demarat în 2007, a durat mai mult timp din cauza litigiilor cu antreprenorul anterior care s-a angajat sa-l repare, dar şi insuficienţei de finanţare, a spus Vasile Botnari.

Totodată, pentru realizarea lucrărilor pe întregul traseu, mai sunt necesare încă 100 de milioane de lei. Lucrările pe drumul Orhei-Rezina prevăd demolarea și construcția de la zero a întregului sistem rutier, care să facă faţă traficului de mare tonaj.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților