[ X ]
[ X ]
[ X ]
Valeriu Streleţ: „Avdarma este un exemplu pentru alte localităţi din întreaga ţară”
19 August

Prim-ministrul Valeriu Streleţ a vizitat astăzi satul Avdarma din Autonomia găgăuză, situat în sudul Republicii Moldova. În cadrul vizitei, Premierul a fost întâmpinat cu pâine şi sare la noul sediu al primăriei satului Avdarma, care a fost reconstruit recent. Edificiul corespunde celor mai înalte standarde şi este dotat cu tehnică modernă, transmite CURENTUL.

Potrivit primarului, Ivan Kasîm, la realizarea acestor proiecte, dar şi a altor acțiuni de dezvoltare a infrastructurii, a vieţii culturale şi sportive a localităţii, au contribuit semnificativ fraţii Kazmalî, băştinaşi din satul Avdarma. Astfel, localitatea a fost conectată la rețeaua de canalizare, apă, telefonie. A fost renovat liceul, sălile de studiu sunt echipate cu calculatoare de ultimă generație și table interactive, au fost construite terenuri sportive, casa de cultură, centrul de sănătate, grădinița și alte obiecte de menire socială.

Premierul a mai vizitat muzeul satului Avdarma şi centrul de creaţie din localitate. Valeriu Streleţ a remarcat că istoria ţării noastre este una bogată şi a subliniat importanţa păstrării tradiţiilor şi patrimoniului cultural al popoarelor care trăiesc pe teritoriul Republicii Moldova.

Valeriu Streleţ a apreciat modul în care oamenii din satul Avdarma se implică în viaţa comunităţii şi demonstrează o atitudine civică demnă de urmat. „Avdarma este un exemplu pentru alte localităţi din Găgăuzia şi din întreaga țară”, a spus Prim-ministrul.

Şeful Executivului şi-a exprimat speranţa că, până la următoarea sa vizită în satul Avdarma, se va reuşi, cu eforturi comune, construcţia unui drum de acces modern spre localitate.

Satul Avdarma este situat în sudul Republicii Moldova şi numără peste trei mii de locuitori.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților