[ X ]
[ X ]
[ X ]
Uniunea Democrată Agrară Reformatoare – un nou partid în Moldova!
19 Martie

În două luni de zile în R. Moldova ar putea apărea o nouă formațiune politică. Aceasta se va numi Uniunea Democrată Agrară Reformatoare, denumirea respectivă fiind deja acceptată de Ministerul Justiției.

Juristul Roman Cociu, membru al grupului de inițiativă de fondare a Uniunii, a declarat pentru CURENTUL că Ministerul Justiției a dat aviz pozitiv și a acceptat denumirea partidului. „Responsabila pentru depunerea actelor urmează să ridice rezoluția MJ. Apoi urmează ședința organizatorică unde vom stabili unde va fi sediul și ziua lansării formațiunii”, a mai spus el.

Întrebat cînd va avea loc congresul de constituire și dacă vor reuși să adune minimul necesar de 4 mii de membri, Cociu a precizat că deja se lucrează în teritoriu și că în termen de 2 luni va fi un „partid funcțional și cu acte în regulă”.

Roman Cociu a fost membru al Partidului Național Liberal și a candidat la ultimele alegeri parlamentare pe lista acestei formațiuni. El însă a precizat că a părăsit PNL acum doi ani de zile.

Adrian Pancu

Inapoi la arhiva noutaților