[ X ]
Un partid de la guvernare ar putea părăsi Coaliţia Pro-Europenă
14 Noiembrie

Conducerea Partidului Liberal Reformator (PLR) se arată nemulţumită de situaţia din interiorul Coaliţiei Pro-Europene după ce astăzi Guvernul l-a demis din funcţie pe directorul general al Agenţiei „Moldsilva”, Ştefan Chitoroagă, care este şi membru al PLR. Despre aceasta a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă, liderul formaţiunii, Ion Hadîrcă, transmite CURENTUL. 

„PLR, ca formaţiune tînără care a salvat cursul european şi actuala guvernare, a participat la diferite acţiuni care au demonstrat relaţiile din cadrul coaliţiei. Drept răsplată a efortului nostru de a ne sacrifica în numele cursului european, primim o reacţie crasă”, a declarat Hadîrcă.

Sursa citată a menţionat că regretă situaţia care s-a creat. „Tot ce se întîmplă în această campanie electorala are tentă electorală vădită. Dacă s-a întîmplat că astăzi este demis, credem noi pe nedrept, un coleg de-al nostru, este o tentă inadecvată care aduce prejudicii încrederii Guvernului. Am solicitat în cîteva rînduri convocarea Consiliului Coaliţiei, dar nu a urmat nici o reacţie. Este o încălcare vădită a Acordului Coaliţiei”, a adăugat liderul PLR, Ion Hadîrcă.

În acest context, conducerea PLR a anunţat că nu mai poate să-i numească colegi pe cei din Partidul Liberal Democrat din Moldova şi Partidul Democrat din Moldova. Astăzi, urmează să fie convocat Consiliul Naţional Politic al PLR pentru a discuta situaţia creată şi a lua o decizie în acest sens.

CURENTUL.md precizează: Guvernul R. Moldova l-a demis astăzi din funcție pe Ștefan Chitoroagă, director general al „Moldsilva”, reprezentant al Partidului Liberal Reformator. Secretarul general adjunct al Cancelariei de Stat, Roman Cazan a anunțat că propunerea de al demite vine din partea structurilor subordonate  „Moldosilva”. Chitoroagă este acuzat că face presiuni politice, dar și nu a dat dovadă de profesionalism.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților