[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un nou partid, înregistrat: are 6000 de membri în 24 de raioane
19 Iunie

Membrii Biroului Permanent Central al Partidului Politic Voința Poporului, în cadrul unei conferințe de presă, au anunțat despre înregistrarea oficială a partidului, informează CURENTUL.

Președintele partidului, Ștefan Urîtu, a comunicat mai multe detalii. „La 13 iunie 2018 a fost înregistrat Partidul Politic Voința Poporului. Noi sperăm că, odată cu înregistrarea partidului, va fi pus un început nou a vieții politice din Republica Moldova. Felicităm pe cei peste 6000 de membri, care sunt în peste 24 de raioane ale țării”, a menționat el.

Prin urmare, Urîtu a mai vorbit și despre ultimele evenimente din spațiul public. „Unul dintre cele mai controversate și discutate evenimente sunt alegerile locale din municipiul Chișinău, în special – tergiversarea pe care o întreprind autoritățile pentru a nu admite schimbări. Noi considerăm că, tergiversarea validării rezultatelor votării este o continuitate a acelor fărădelegi care s-au făcut până în prezent. Cerem cu insistență ca alegerile să fie validate cât mai repede posibil”, a declarat el.

În același timp, conducerea partidului a anunțat despre „urmărirea cu atenție” a modului în care vor fi examinate alegerile. „Asemenea invocări și contestații pe care le-au convocat în instanță oponenții primarului ales, sunt chestiuni care trebuiau să fie soluționate chiar în ziua votării. Ele nici măcar nu au fost anunțate și contestate în ziua votării. Faptul că au câștigat cei din opoziție, ne face să credem că marja erorilor a fost mai mică. Acum Partidul Voința Poporului lucrează pentru a vedea rezultatele. Noi vom urmări cu atenție modul în care vor fi examinate alegerile, comportamentul instanței de judecată, vom face și un apel către popor, atunci când organele nu vor respecta legislația”, a conchis politicianul.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților