[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un fost angajat MAI, implicat în tentativa de corupere a deputaţilor. Iată despre ce sumă e vorba!
7 Martie
foto: trm.md

Centrul Naţional Anticorupţie a reţinut două persoane bănuite de tentative de corupere a deputaţilor din Parlamentul RM. Unul dintre făptaşi este fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne. Despre acest lucru au anunţat oamenii legii, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL. 

Procurorii anticorupţie au declarat că cele două persoane reţinute urmau să transmită prin intermediar suma de 250 de mii de dolari deputatului care urma să plece din fracţiunea a cărui membru este. Oamenii legii susţin că reţinerea de azi nu are nimic în comun cu plecarea de ieri a lui Iurie Bolboceanu din fracţiunea PD.

Totodată, aceştia au specificat că este vorba despre un deputat din Coaliţia Pro-Europeană, fără a divulga numele acestuia. Mai mult, oamenii legii spun că deputatul respectiv urma să anunţe în cadrul şedinţei de astăzi a Legislativului despre faptul că pleacă din fracţiunea respectivă.

În prezent, cele două persoane sunt reţinute pentru 72 de ore. Acestea sunt bănuite de corupere activă, iar dacă vina lor va fi dovedită, persoanele respective riscă pînă la 12 ani de închisoare cu amendă de pînă la 160 de mii de lei.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților