[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tineretul liberal-democrat condamnă o decizie a Rusiei
4 Martie

Tineretul Liberal Democrat din Moldova a semnat, alături de alte 40 organizaţii de tineret ale partidelor politice europene, declaraţia de condamnare a deciziei Federaţiei Ruse privind intervenţia militară în Ucraina, transmite CURENTUL cu referire la un comunicat al PLDM. 

Declaraţia a fost semnată de vicepreşedintele Tineretului Liberal Democrat din Moldova, Mihaela Spătaru, care a fost prezentă la Consiliul preşedinţilor Tineretului Partidului Popular European, desfăşurat la Roma în data de 1 martie.

În această declaraţie, liderii organizaţiilor europene de tineret condamnă sever decizia de a introduce trupele ruseşti în Ucraina şi cer stoparea imediată a tensiunii.

De asemenea, aceştia fac apel către toţi miniştrii de Externe ai Uniunii Europene şi către vicepreşedintele Comisiei Europene şi Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, să convoace ambasadorii Federaţiei Ruse, pentru a explica deciziile luate de către guvernul şi parlamentul rus.

În acelaşi timp, aceştia cer Uniunii Europene să impună sancţiuni diplomatice şi economice împotriva Federaţiei Ruse, iar ţărilor europene,  membre ale G8, să boicoteze următoarea adunare, care va avea loc la Soci.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților