[ X ]
Timofti recunoaşte indirect că a dispărut în cel de-al doilea an de mandat
18 Martie

După doi ani în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti a ieşit în faţa presei pentru a prezenta rezultate activităţii sale. În discursul său de mai puţin de 5 minute acesta a declarat că în această perioadă au fost înregistrate foarte multe realizări, însă a enumerat doar liberalizarea regimului de vize şi parafarea Acordului de Asociere cu UE, transmite CURENTUL.

„Prioritatea mea a fost să asigurăm Republicii Moldova un climat de linişte si stabilitate, pe fondul cărora putem asigura mersul ritmic al integrării europene, dezvoltarea economică. Nu este important ca să fiu prezent în toată ziua în mass-media”, a declarat şeful statului.

Preşedintele Nicolae Timofti a menţionat că activitatea lui s-a bazat pe politica externă, securitatea statului, justiţie, conflictul transnistrean şi Armata Naţională. În context, şeful statului s-a arătat nemulţumit de acţiunile organelor anticorupţie, dar şi alte organe de forţă din RM. „Sper să am o colaborare eficientă cu instituţiile de profil pentru a întări aceste domenii”, a subliniat şeful statului.

Nicolae Timofti are şi regrete. „Eu nu am reuşit sa contribui personal la interzicerea simbolurilor comuniste”, a spus preşedintele RM.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Nicolae Timofti a repetat priorităţile pe care le-a anunţat la numirea sa în această funcţie: mărirea salariilor şi îndemnizaţiilor pentru copii, crearea noilor locuri de muncă bine plătite. De asemenea, acesta îndeamnă concetăţenii noştri de peste hotare să revină acasă pentru a participa la modernizarea ţării.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților